Anti
Ageing
Budapest

Orvoskozmetológiai Társaság
© copyright 2013.
Adatvédelem
Jogi nyilatkozat

Az arc öregedése


Miért mondjuk, hogy

a legjobb anti-ageing megoldás a Retinol és az Arctorna kombinációja?

Retinol a bőrrel, Arctorna az izmokra…

Lássuk csak:

Mi okozza az arcbőr ráncosodását, öregedését?

Dr. Samuel Stegman, amerikai anti-ageing bőrgyógyász professzor szerint az arcbőr ráncosodása 6 oki tényezőre vezethető vissza:

1. Napkárosodás. Ez a legkártékonyabb hatás, ugyanakkor ez ellen tudunk a legtöbbet tenni. A nap a bőr csaknem minden rétegét károsítja. Elsősorban az UV fény hatása káros: az UV-A (320-400nm hullámhosszúak) sugarak a bőr mélyebb rétegeiben, míg az UV-B (290-320nm) sugarak a felszínes hámrétegben nyelődnek el. Az emberi DNS, azaz örökítőanyag az UV-B sugarakra érzékeny: hatására módosul, feltöredezik. Emiatt az UV-fény karcinogán hatású. Hatására bőrtumorok, daganatok alakulhatnak ki. Az UV-A sugarak viszon szabadgyököket (oxidánsokat) hoznak létre, amelyek a sejteket (és a DNS-t) agresszíven károsítják. A bőrt ért UV fény ugyanakkor az egész szervezetre hat, mivel a hatására felszabaduló kémiai anyagok a vérkeringéssel eljutnak mindenhová, akár súlyos immunhiányos állapotot (immunszupressziót) idézhetnek elő.

A napfény hatására fokozódik a bőr fő szilárdságát adó kollagén rostok lebontása és a rugalmasságért felelős elasztin lebontása. Sokat napozó egyének arcbőre vékony lesz és ráncossá válik. Ez azért is fontos, mert a kollagén és elasztin NEM vihető be a bőrbe, illetve a mesterségesen bejuttatott formáik sosem olyan stabilak, mint a saját szervezetünk által termelt kollagén és elasztin.

Napfény okozta finom ráncosodás (solaris elastosis) az arcon

Napfény okozta elszíneződés, szeplő (lentigo solaris) és malignus lentigó (fenn)

Hogyan tudunk ellene tenni?

 • Fényvédő krémek rendszeres használata nagyon fontos. Árnyékolás, kalap, napszemüveg nyáron, erős napsütésben mindig szükséges. Ne napozzunk 10-15h között, az arcunkat pedig egyáltalán ne napoztassuk!
 • Orvosi Retinol krémek programszerű, rendszeres használata visszaállítja a bőr megfelelő kollagén és elasztin-összetételét.
 • Az oxidánsok ellen antioxidánssal védekezhetünk: ilyen a C és E vitamin szérum. (Rendelésünkön prémium minőségű, stabil, jól felszívódó 10 és 15%-os C-vitamin szérumot árusítunk)

2. Mozgással kapcsolatos változások. A mimikai izomzat működése ráncokat generál. Sajnos ilyen a nevetés, a szemöldök réncolása, felvonása és minden olyan jel, amivel érzelmet, lelkiállapotot fejezünk ki. Ezek kialakulása 30-40 éves kor körül kezdődik

Hogyan tudunk ellene tenni?

 • Prémium Arctornával. Az arctorna erősíti és feszesíti az izmokat. Erre kitűnő megoldás a Prémium Arctorna Program

3. Gravitáció. Sajnos ez mindenkire hat. „Függőlegesen” éljük életünk javát, ami azt jelenti, hogy a gravitáció hatására előbb utóbb megereszkedik a szemöldökünk, szemhéjunk, arcunk stb. Hacsak, nem teszünk ellene valamit.

Hogyan tudunk ellene tenni?

 • Prémium Arctornával. Erre kitűnő megoldás a Prémium Arctorna Program. Az erősebb, tónusosabb izomzat kitűnően ellenáll a gravitációnak. Nem lesz soha szükség semmilyen liftingre vagy arcplasztikára.
 • Orvosi Retinol krémek programszerű, rendszeres használata visszaállítja a bőr megfelelő kollagén és elasztin-összetételét.

4. Alvás okozta ráncok. Sajnos alvás során az arcunk „a párnába fúródik” és a bőr gyakran gyűrődik. Fokozottan jelentkezik ez hason alvásnál. Nyolc óra alvással történő arcbőr-gyűrés 10-15 év alatt jelentős ráncokat okozhat.

Hogyan tudunk ellene tenni?

 • Hanyatt alvás megelőzi a gyűrődéssel kialakuló ráncokat.
 • Prémium Arctornával. Erre kitűnő megoldás a Prémium Arctorna Program. Az erősebb, tónusosabb izomzat kitűnően ellenáll az arcbőrt gyűrő mechanikai hatásoknak.
 • Orvosi Retinol krémek programszerű, rendszeres használata visszaállítja a bőr megfelelő kollagén és elasztin-összetételét.

5. A bőrt alátámasztó szövetek sorvadása. Ide tartozik az izomszövet, kötőszövet és a zsírszövet. Az alátámasztó szövetekhez kozmetikai úton nem juthatunk el, csak szikével vagy arctornával.

Hogyan tudunk ellene tenni?

 • Prémium Arctornával. Erre kitűnő megoldás a Prémium Arctorna Program. Az arctorna ugyanis javítja a mikrocirkulációt, a kötőszövetek és zsírzsövet vér és tápanyagellátását is, ugyanúgy, ahogyan a testedzés a szervezet egésze esetében.

6. Genetika, azaz a Kronológiai életkor. Kor előrehaladtával a bőr és az arc sorvad (vékonyodik, gyengül, érzékennyé válik és megváltozik a pigmentáltsága) illetve egyenetlenül osztódó sejtalakokat tartalmazó elváltozások jelennek meg (szeplők, foltok, kinövések, növekmények és különböző daganatok).

 

Hogyan tudunk ellene tenni?

 

 • Egy szóval: sehogyan. Ezt az oki tényezőt nem tudjuk befolyásolni, az idő kerekét nem forgathatjuk vissza. AZONBAN:
 • Orvosi Retinol krémek programszerű, rendszeres használatával elérhető, hogy fiatalabb sejtalakokból álló, fiatalos bőrünk legyen, amely ellenállóbb betegségeknek, allergiának.

 

Látható, a retinol és az arctorna megkerülhetetlen.

„Aki kicsit is utánajár, az mind a retinolnál köt ki”

 

Tudjon meg többet a retinolról.

Tudjon meg többet a Prémium Retinol Programról.

Tudjon meg többet a Prémium Arctorna Programról.

Tudjon meg többet a Helyreállító Arctorna Programról.